Skötselråd

Trikå tyget produceras i Norrköping, med sömnad i Estland. Trikå ska inte tvättas värmare än 40°.
Aldrig använd kloren som förstör tyget.

Torktumla inte trikåplagg, dropptorka (inte heller i en torkskåp över 40°). Om nödvändig, stryka trikå endast på avigsidan och vid låg temperatur. Använd en pressduk, till exempel ett rent örngott.

För stark svettlukt, blanda 2 dl ättiksprit per 10 liter vatten och lägg kläderna i blöt upp till en timma men minst 20 minuter, tvätta därefter i 40 grader.

När du köper en strykfri bomullskjorta från Clergy Collection kan du vara säker på att den är tillverkad i Europa. Vår leverantör köper alla sina tyger i Europa, just strykfritt kommer från Tyskland.
För att framställa material som är strykfritt krävs att grundmaterialet genomgår ett antal olika procedurer och behandlingar.

Våra tyger håller Öko-tex standard.

För att du ska få bästa resultat och hållbarhet bör skjortan behandlas på följande sätt:

  • Tvätta skjortan i 40°
  • Torktumla ej
  • Centrifugera försiktigt
  • Vid torkning, häng skjortan på galge så slätt som möjligt och sträck i sidsömmar, krage och manschetter
  • Använd aldrig någon form av blekmedel som kloren för att rengöra smutsiga kragar och manschetter, alla kragar och manschetter innehåller mellanlägg av vliselin som då lätt kan bli missfärgad
  • Tvätta skjortan med knapparna knäppta, detta ger bäst resultat

I jämförelse med en vanlig bomullsskjorta håller sig den strykfria skjortan slät och fräsch hela dagen, mycket tack vare din egen kroppsvärme och fuktighet som hjälper skjortan att bibehålla sin släthet.
En vanlig fördom är att man tror att man inte kan stryka skjortan utan att den strykfria finishen skulle försvinna, detta är helt felaktigt.

Öko-tex standard 100 är en europeisk certifiering för olika typer av material. Öko-tex kräver att tygproducenten låter utföra laboratoriekontroller av den textila produkten för att säkerställa att den är fri från kemikalier som vid direkt kontakt är farliga för människan.
Kontrollerna ska utföras av ett oberoende institut anslutet till Öko-tex.